WIE ZIJN WIJ

Over ons

Zoek de verschillen!

De mensen van CRISP, ze zijn niet voor één gat te vangen. De een doet dit, de ander bedenkt dat, op weg naar meer klantgeluk en meer tevredenheid alom. Pas als je ze allemaal een beetje hebt leren kennen, ervaar je de waarde van een bevlogen team.

Christine

Heeft als interim, adviseur, verandermanager en teambegeleider bergen ervaring in de publieke sector, in het onderwijs en in de zorgsector. Bel je CRISP – op aanraden van je zakelijke kennissen of omdat je handig bent met LinkedIn – dan krijg je in eerste instantie altijd even met Christine te maken. Daarna kan het snel gaan. Christine denkt strategisch, conceptueel, analytisch en creatief. Een warme persoonlijkheid, graag wat warmte bij haar opdrachtgever achterlaat. Krijgt moeilijk functionerende teams weer op de rit, kan zich goed inleven in de bedrijfscultuur met plaatselijke gevoeligheden of gewoontes. Wil snel actie, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Het moet wel haalbaar blijven natuurlijk – en beklijven, anders loopt Christine’s interventie af als een lelijke sisser. Juist in overheidsomgevingen kan zij vaak op creatieve wijze de omzetting  maken van de visie of het beleid naar een werkbare uitvoering voor de inwoner en medewerker. Doorziet competenties en gemiste kansen voor open doel, om er meteen mogelijkheden en successen van te maken. Waar en hoe? Kijk zeker ook even op LinkedIn.

Rob

Op het eerste gezicht een noordelijk-nuchtere kwartiermaker en adviseur aan de zijlijn; vlak daarna ontmoet je de bevlogen verbinder en kritische vragensteller die hij ook is. Al een tijd thuis in het sociale domein, gewend om ingewikkelde taken en hindernissen om te buigen naar concrete acties, liefst met consensus en al. Haalt zijn inspiratie uit connecties met mensen en ideeën waar mensen zich bij thuis kunnen voelen. Ook als anderen door de bomen het bos even niet meer zien, ontdekt Rob graag nieuwe perspectieven. Omdat hij – met al zijn energie – toch vertrouwen en rust weet uit te stralen, weet hij vaak het beste uit teamleden naar boven te halen. Het hoogste doel daarbij is facilitair leiderschap. Uiteindelijk voor alle betrokkenen het beste.